donderdag 5 januari 2012

P'rijsvraag

In welke Eur'pese stad is deze foto gemaakt?
Onder de inzenders van het goede antwoord wordt een exemplaar van de Nederlandse vertaling van de prachtroman Adolphe van Benjamin Constant (géén hint) verloot.

5 opmerkingen:

 1. Oh la la!
  Le Canal Saint Martin! Daar zaten we in oktober vlakbij in een leuk hotel, en de hele buurt wemelde van de gezellige studentenkroegen en -eettentjes.
  Wat me het meest fascineerde: helemaal aan de onderkant van die sluizen gaat het kanaal ondergronds door, om enkele kilometers verder in de Seine uit te komen! Ik zou graag eens op zo'n schip meevaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste spelers,

  Nu Frank het juiste en meest gedetailleerde antwoord heeft gegeven, heeft de jury besloten de p'rijsvraag voor gesloten te verklaren. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden: het boek is Frank Den Hollander toegevallen en wordt zo spoedig mogelijk verzonden. Gefeliciteerd met je prijs, Frank!
  Het is inderdaad het kanaal van St. Martin en mijn gevoelens ten aanzien van het kanaal en zijn mysterieuze ondergrondse einde zijn exact hetzelfde. Ik zag de monding van het kanaal bij de Seine toen ik vanaf de Jardin des Plantes over de zuidoever terugliep naar de Notre Dame en heb nog een tijd staan kijken in de hoop dat er een schip uit de duisternis zou opdoemen, maar helaas.
  Dank Monique en Harrie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boek is in goede staat in Groningen aangekomen, Léon! Wat een prachtige uitgave... Ik zie er naar uit erin te beginnen.
   Heel hartelijk dank,
   en tot ziens!
   Groet
   Frank

   Verwijderen