maandag 28 januari 2013

Dvorak

Ja, mooie muziek, ik weet het: het celloconcert, de 9e symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld', de strijkkwartetten, zeker, prachtig. Brahms was stikjaloers op z'n Tjechische collega met z'n onstuitbare stroom aan melodische vondsten. Maar ik haat Dvorak.

Dat komt zo: als ik typ, dan doe ik dat tamelijk snel, maar ook - zoals Neerlands Hoop de uitdrukking ooit bezigde - 'geheel op het gehoor'. Met als gevolg de nodige typfouten, herstelpogingen, mislukkingen en hernieuwde typ- en herstelpogingen, gecombineerd met een stortvloed aan omgekeerde lettervolgordes en uiteindelijk een zwaar geïrriteerd, dus voluit en ongeremd op de juiste toets rammen, althans dat was de bedoeling, maar nu staat er toch weer iets anders, &$#!G%$*G$!!!

En tussen dat alles door: het per ongeluk aanslaan (met één vinger, alles kan als je het maar niet wilt) van twee toetsen tegelijk, waardoor het volgende bddbgu .nuku--u, n-ibzoea c-u eb tbbn ybbu ibby000w ,.n ike = ontstaat namelijk dat je geen reet meer kunt lezen, wel gvd...

Het heeft toch wat tijd gekost de eerste keren om erachter te komen wat er nou in jezusnaam aan de hand was, maar als u zelf even de Ctrl- en de Shift-toets tegelijk wil indrukken en dan ook een tekstje componeert, ziet u wat ik bedoel en vervloek.

En het heet Dvorak (linkshandig, ook dat nog).

Groeten uit de Nieuwe Wereld...

1 opmerking:

  1. geprobeerd maar......niks gemerkt!!ik heb waarschijnlijk een ultramodern toetsenbordje...moet je ook eens kopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen