maandag 29 maart 2010

Anti-blog

Kijk, da's nou mooi: ik ben sinds een week of twee bezig met een nieuwe vertaling voor Wereldbibliotheek en prompt heb/neem ik geen tijd meer voor m'n blog. En zo hoort het ook. Bloggen is voor wie ruim in zijn tijd zit. Ik heb het te druk (x3).

4 opmerkingen:

  1. Zou wel leuk zijn als je op je blog uit de doeken deed wat je aan het vertalen bent....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een alleraardigst en interessant boek van André Schiffrin, The Business of Books uit 2000. Schiffrin is de zoon van de uitgever en intellectueel Jacques Schiffrin, die voor de oorlog de beroemde Pléiade-reeks bedacht. Schiffrin heeft vanaf de jaren '50 in de Amerikaanse uitgeefwereld gewerkt en maakt zich nogal kwaad over het feit dat in de loop van afgelopen decennia vrijwel alle kleine, onafhankelijke uitgeverijen zijn opgeslokt door grote concerns. Dat heeft zware gevolgen voor het boekenaanbod en het leesgedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar is het soms ook niet een kwestie van prioriteiten stellen? En of je genoeg inspiratie hebt/zoekt? Dan kan het wel een tijdje wat minder blogs opleveren maar kunnen we erop vertrouwen dat er heus weer een periode aan zal breken dat je ook op het web weer produktief bent en je lezers weer tevreden kunen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, E-Flor, bedankt voor het vertrouwen! En het is inderdaad ook een beetje een kwestie van inspiratie...

    BeantwoordenVerwijderen